Založ si blog

Dialóg pred krčmou

Dialóg 2.

/ Dialóg z nedávnej dávnej minulosti. Dialóg skupinky delozlátov a konšpirátorov a ich už možno zaočkovaných kamarátov. /

„Páni vzdelanci nepochybia (…) nepochybia, keď budú moje myšlienky považovať za úplne smiešne, alebo urobia ešte lepšie, keď sa ich rozhodnú ignorovať. Viete prečo? Lebo hovoria, že nie som človek z odboru.“ Johann Wolfgang Goethe

„ Přestane-li vám záležet na vašem jazyce, přestane vám záležet také na vašich předcích a na bibli.“ Paul Kruger  prezident Tranvaalského státu,v roku 1893 búrskym deťom / Ch.A Bayly, Zrod moderního světa, str.487/

„ Konec rozdílnosti těl je hodně málo v porovnání s koncem rozdílnosti duší, myslí, zvykú, prostě kultur a civilizací, tak jak si je vyžádala všeobecná zaměnitelnost, obvykle nazývaná globalizace.“ Renaud Camus, Velká výměna str.158 / Dauphin

„ Nech mi nehovoria, že mám vravieť hlasno, tí čo tichým včera rozbíjali ústa. Nech sa netvária, že už v tom majú jasno, tí čo s veľkou slávou a za moje dane objavili chrústa. Nech ma neblbnú, že dnes sa pravda zjaví, tá tu žije s nami od stvorenia sveta. Nech mi neradia, čo viem aj z vlastnej hlavy, tí čo včera nevraživo pravde zakladali putá… Nech mi netvrdia, že prebudujú svet, tí čo rozvrátili všetko čo sa dalo. Takého prestrojenia v tejto zemi niet, ktoré zakrylo by zlo, ktoré sa tu celé roky z vašej moci dialo…“ Ivan Hoffman, Nech mi nehovoria

Niekde na neznámom mieste, v neznámom čase sedí pri pive a rozpráva sa skupinka kamarátov.

Boris: neviem či niekedy stratí tá pesnička na aktuálnosti, alebo teda za koľko rokov, či nebodaj rokov?

Rišo: Prečo sa nedáte už zaočkovať nemuseli by sme sa baviť stále o korone? Už to celé končí, zmizne.

Boris: to si hovoril aj minulý rok a nevyvíjaj na mňa tento zbytočný a trápny nátlak.

Robo: no ona keď aj zmizne je otázka, či zmiznú opatrenia a pasy umožňujúce ti pohyb s tvojimi súkromnými zdravotnými informáciami.

Igor ukáže obrazovku mobilu a na nej nejaký otvorený článok: pozrite na toto som natrafil, prečítajte si to. Vysvetľuje že citujem: Rok si ničíme imunitu možná i proto je tolik nemocných řiká česká vědkyne.

Robo ho ignoruje a odpovedá Rišovi: ja ti poviem k tomu, že to celé zjednodušuješ tu nie je reč len o nejakej pandémii, ktorá nie je podľa mňa ani epidémiou, preto už humanizujú podmienky vo väzeniach tak počítajú, že zavrú aj mňa, možno aj vás.

Boris: skôr už dostaneš rovno bitku, lebo si bez rúšky, keď prídeš ku kase s nákupom a aj keď sa legitimuješ tak budú písať, že si to nespravil. No a aby si išiel príkladom druhým, tak ťa natočia jak ležíš bezvládne na dlážke, lebo si kládol vraj odpor, čo voči piatim ľuďom moc nezmôžeš akurát v kung fu filme a policajti ovládajú hmaty, ktorými ťa spacifikujú aj bez bitia. Dáta si chodím pozerať sem, aby ste si nemysleli, že som dezorientovaný. ( Ukáže mobil s otvorenou stránkou, udržiavajúc odstup, ťuká prstom do mobilu.)

Robo: Celé je to komplikovanejšie, nástroje moci , ktoré začínajú používať sú nebezpečné.

Rišo: ty si nebezpečný nástroj moci.

Igor: päste určite. Kukni  máte vedeckú podporu (ukáže na obrazovku mobilu a číta) nákaza sa šíri vnútri vraj zdôrazňuje nemecký odborník.

Boris: preto sme teraz vonku.

Robo: nie preto, že nie sme všetci opichaný. Nepotrvá dlho a nebudú stačiť ani tri dávky.

Rišo: to sa nielen intelektuálom páči, keď ich názory niekto presadí násilím, ale bojovať neprestanú.

Robo: ale tí čo sú pri moci sa podľa mňa tak trasú, že napriek tomu ako sa stále urážajú a znevažujú a  na ničom sa pochopiteľne nevedia dohodnúť. Jeden poslanec hovorí, že v nejakom zákone, ktorý si nevšimneme ani či bol schválený, lebo ani nechcú, aby sme to vedeli, sú pasáže, ktoré sa dajú vykladať tak, že nebudeme môcť ísť ani voliť pokiaľ sa nezaočkujeme, ale tam už je to vecou občianskej vzbury a boja za zachovanie slobôd, nie nejakých komunistických iluzórnych, nedať sa zaočkovať a zostať v disente. My kvalifikovaná robotnícka trieda sme ich skutočný nepriateľ, lebo nás tak ľahko nepodplatia, tak v niečom to ten možno Marx trafil, len nepredpokladal útok zo správnej časti šachovnice.

Boris: Môj brat sa rozčúlil, keď mu otec povedal, že nás chcú tým očkovaním vykynožiť, aby sem mohli dosťahovať nové obyvateľstvo, neznáša tieto názory, najradšej by sa s ľuďmi iného názoru nerozprával aj keby mali mať pravdu. Nedivím sa mu, veď v niektorých krajinách sa tomu, už začali brániť. Môžeš si myslieť čo chceš, ale ja sa ani nedivím ľuďom, že majú paranoie a veria nepotvrdeným obavám a tvrdeniam, že vakcíny spôsobujú neplodnosť, len si všimni stále len tá jedna a tá istá.  V médiách stále vravia, keď niekde uvoľnia opatrenia, že to je kvôli  miere zaočkovanosti a pritom sa v tých preočkovanejších krajinách dejú protesty, ktoré nezvláda zastaviť ani polícia. Ide o pasy, zastavenie kontroly, slobodu a hrdosť. Očkovanosť je už pomaly stranícka príslušnosť, namiesto kolektivizácie pôdy prebieha kolektivizácia tela a duší. Tu už je nenápadne minister vládcom každého policajta, ktorý sa mu znepáčil tak to chápem ja. Začína to byť fakt tak ako za komunizmu, že ti môžu zaklopať, teda dnes skôr už kedykoľvek vyraziť dvere a to sa pri voľbách hovorilo o návrate slušnosti a love na mafiánov nie snáď na politických oponentov. Kým som sem išiel, tak som žene vravel nech mi pobalí. ( Ukáže kamošom link a článok na mobile.)  Mňa dosť popudzuje, že štatistiky, ktoré si niekto objedná zjednodušujú ľudí a prisudzujú im, že dôvod prečo sa nedajú zaočkovať je len jeden a nepripúšťajú realitu, že tých dôvodov môže mať človek aj desať aj takých, ktoré sa nevyskytujú v možnostiach, ktoré sa respondentom ponúkajú.  Prepošlem, pozrite sú tam štúdie, môže to prenášať rovnako aj zaočkovaný, kukni na prolibertate, Češi sa neboja k tomu vyjadrovať, alebo chodím ešte na stránku zdravého fóra a keď sa vám chce čítať po anglicky tak toto je podnetné na úvahy /ukáže displej/ children defense. Mám ale výslovnosť.

Igor ukazuje naokolo displej mobilu: toto som podpisoval, kuknite sem, hovorí ti to niečo Great barrington declaration a pozrite tiež  ukáže displej, alebo tu mám načítaný zaujímavý rozhovor:, česká vedkyňa vraví, že imunita chráni po prodělání Covidu ještě rok. Ide mi tá čeština.

Rišo: vidíte aj Igor je nakoniec kamoš a chce, aby sa všetko vrátilo do normálu a neviní nezaočkovaných, vrátim sa k vašej téme, keď vás to už tak baví a neviní vás z toho, že za opatrenia môžete vy, celá táto nenávisť vyplýva u ľudí z mylných, nimi neoverených predpokladov, veria len tomu čo sa im povie v telke, nástup Hitlera k moci pomohla rozšírenosť rádia vo vtedajšom Nemecku.

Robo: Ja sledujem  vynálezcu tej mRna vakcíny Maloneho ako odborníka, dáva odkazy na vedecké štúdie aj keď tie tu nikoho nezaujímajú, hlavne nie odborníkov. Ale počítal by som s tým, že to možno s tebou vyriešia tak, aby si nepotreboval brať veci. Úsmev.  Vráťme sa späť do krutej reality. Kto nemôže mať podozrenia voči očkovaniu, keď je tak nasilu pretláčané. Štát sa snaží ovládnuť spoločnosť a snaží sa vydávať za jej obhajcu, rovnosť sa vymenila za všeobecné zdravie, znie to skoro ako všeobecná mobilizácia, verejné blaho, ktoré sa zmenilo za francúzskej revolúcie na teror a vyhladzovanie, kde ho nechceli prijať. Koho záujem sa tu sleduje? Už sa mi zdá pripravuje aj mašinka , ktorá by mala vyhľadávať ľudí mimo karantény, ako stroj vyhľadávajúci korisť pre poľovníkov, určite sa ti neoplatí nosiť v dnešnej dobe pri sebe mobil, aspoň ťa žena nezačne naháňať tak skoro domov a bude musieť prísť po teba čo jej zaberie čas na dostatočné odhodlanie.  Ja nevravím kam idem. Len jej  fakt môže vadiť, keď vám vyrazia dvere a ani nebudeš doma a rozhádžu ho hore nohami.

Igor: Aj tak už dosť porastú náklady na elektrinu, tú budú vykupovať v Nemecku, kde nás preplatia a my tu budeme sedieť po tme a plyn ide tiež riadne hore, že asi budeme sedávať po tme  s deťmi v jednej miestnosti nech nemusíme všade vykurovať a budeme takto nedobrovoľne bojovať s klimatickou krízou, ktorá prinesie do sveta hlad, ale hlavne s globálnym ochladzovaním v našich domácnostiach, keď udrie tuhá zima. Bude asi len jeden druh vodky, ktorú musia piť všetci. Nepríde vám to divné?

Rišo: túto krízu nikto nerieši, len štvú ľudí proti sebe, aby sa nezjednotili a nevšimli si, že mame spoločné záujmy. Vlády čo sa teraz snaží udržať pri moci si len prikladajú pod kotol v ktorom sa symbolicky možno uvaria, lebo za rast cien budú viniť ňu nie nejakých úradníkov z cudziny  z komisie, o ktorých poriadne bežný človek ani nevie, že nás spolu riadia a diktujú čo máme schvaľovať, posielajú čo by sme mali dovtedy a dovtedy schváliť, aby sme napredovali  vraj niekam ani nespravia prieskum ani dopadovú štúdiu kam, lebo by to narúšalo ich ideály. Preto idealizmus je metla ľudstva. Viete kto je nami nevolený prezident  únie?

Boris: K zeleným zajtrajškom, ale nestačia elektrické siete, ktoré by padali, keby sme všetci len tu u nás v štvrti mali spolu cez noc nabíjať, tak posedíme po tme, no každopádne sú to obrovské investície, na ktoré  určite nebudeme mať aj keby to chceli zaplatiť naše deti.

Igor: Nie sú kovy na výrobu batérií, musí sa rozkopať zem, zničiť niekde krajina v trópoch kam sa chodí na dovolenku, ani to už nebude kam a asi ani začo. Budeme závislí od krajín od ktorých nechceme. Peniaze  nemáme za ktoré by sme si také drahé elektro-autá s horšou životnosťou karosérie kúpili a ojazdené sú stále drahšie , lebo tie na naftu a na benzín sú nové stále drahšie. No a hlavne bude stále menej a drahších zdrojov výroby elektrickej energie. Nefúka, nesvieti tak zapáliš sviečku, lebo odstavujú v raji na zemi atómky a oni vykúpia náš prúd jak vravel Rišo, keďže nejaký budú chcieť a ešte si budú naivne priplácať, že je zelený, nato už oblbujú aj nás. Ako ovplyvníš aký ti príde, platením určite nie. No a naši solarbaróni namiesto na baráky podávali konektory na polia a pasienky, však je ich dosť. A keď to bude pokračovať kde sa bude pásť a sadiť?

Robo: Dnes sa dejú šialené veci, neviem či ste to zaregistrovali tak z Eu komisie chcú, aby sme zachraňovali Afgáncov,  vyčlenili miliardy, ktoré si ako klasicky budú chcieť zase požičať už tam vraj budú mať aj hladomor, ale ich politické vedenie o žiadnu pomoc nežiadalo. A už chcú celú politickú garnitúru sťahovať sem v najlepšom prípade do európy a prispievať na to. No ale v niektorých krajinách už vedia ako vo Francúzsku že rodinnými príslušníkmi začína nikdy nekončiaci prúd hlásiacich sa príbuzných, ktorý chcú prísť. Európske elity nenávidia vlastných občanov, národné štáty, lebo keby už o to išlo, tak by sme tu mohli začať poskytovať azyl Bielorusom, alebo ich sem začať sťahovať, dávať im tu pracovné povolenia. Keď sú nespokojný so svojím režimom, to sú  častokrát kresťania, či kresťanský ateisti, jazykovo a kultúrne sú nám bližší aj keď aj tu platí, že nevieš vlastne kto sem príde, klasicky sa to nestíha, alebo nevie preverovať. Chceme, aby sem ľudia išli pracovať., keď sú potrebný. Ja by som to vyhodnotil tak, že nás chcú opatrne vymeniť, predstavujú si, že budú ľahšie ovládateľný, ale už dnes majú vlastné getá s vlastnými zákonmi v keď dosiahnu istého počtu budú chcieť svoje inštitúcie, potom hlasovacie práva, potom im vymyslia ich špecifické ľudské práva, ktoré by sme mali zrazu dodržiavať, lebo sa ozvú nejaké neziskové organizácie, ktoré si vymyslia, aké sú koho ľudské práva a tak ďalej. Ľahko sa stane, že pôjdeme pre dobrotu na žebrotu, či niekto koho do toho politici v rámci takejto stratégie vtiahnu.

Boris: Mňa dojíma, že už aj cirkevný predstavitelia, ktorým zavrú kostoly, propagujú bez pokory vakcínu, ktorá už je zastaralá, ignorujú vedu na ktorú sa odvolávajú, teraz už máme štvrtú, piatu mutáciu a tvária sa, že zaočkovaný nemôžu vírus prenášať, nakaziť sa ním a zomrieť aj keď sa to deje a elity prach sproste klamú. Prečo štáty netlačia na ďalší výskum a vývoj vakcín a prečo sa očkuje počas epidémie a aj chorý ľudia? Človek by si povedal, že sú to inteligentný ľudia, ale nevedia čo je to sloboda a ako slabo musia veriť v boha, keď sú tak podliezavý moci, ale vôbec nepoznajú , alebo ignorujú vedecké výskumy a ženú ľudí do očkovania ako si želá vláda a tá ani nedovolí ľuďom poriadne chodiť do kostola. Je to tak ako keby sa nás snažili donútiť, aby sme vstúpili do strany, vstúpili do družstva, lebo ťa pokutami a obmedzeniami zruinujú, zakážu ti voliť. Neočkovaným zavreli hranice a už skracujú platnosti covid pasov, aby pribudlo zase viac neplnohodnotných občanov a mohli ich zase diskriminovať. Vydali zákon, kde už sa píše pokutách za odmietnutie povinnej liečby, pripravili si pôdu aj keď ide o rozpor s ústavou a inými zákonmi, ľudskými právami, ale právnici budú držať hubu a ľudia si to nevšimnú. Pozrite si to je to zavesené už na slov-lex.sk chystajú si pôdu. Keď sa to nestopne bude to zrada právnickej obce a sudcovskej voči slobode.

Robo: Teraz, ale už aj mladý ľudia, ktorý nezažili ani komunizmus, vedia ako sa cítili Židia v období pred holocaustom, či šoa, keď im boli postupne obmedzované práva, keď nemohli so žltou hviezdou do podniku, do obchodu, ale teraz sme to my nech už čo sme, ale nemáme covid pass a tak nám aj keď nemáme príznaky nenalejú. Poslancom, ktorý nie sú zaočkovaný zakázali už v jednej európskej krajine ako zvoleným zástupcom ľudu vstup do parlamentu, čo spravila EÚ, kričali, že sa niekde porušujú slobody a práva voličov?  Nám hrozí zase samozrejme hoaxy, že nám zakážu voliť, keď sa nezaočkujeme, lebo ako to zatiaľ čítajú tak možno vláda nevidí medzi nezaočkovanými veľa svojich voličov a tak prečo im akékoľvek voľby neskomplikovať ak sa dá za trest, už ich aj tak niektorý označujú, že nie sú ľudia a schvaľujú na nich útoky polície s tým, že boli zákroky ešte slabé. Komu dnes vlastne vadí diskriminácia na základe národa , rasy, náboženstva, stačí, že nie si ostrihaný, alebo odmietneš ukázať mobil  a údaje v ňom cudziemu človeku, alebo ho ani nemáš. Moji predkovia hovorili viac jazykmi než ja. Pokúsim sa mať nárok výhrady zo svedomia. Povinné očkovanie podľa mňa a ide aj o to v nejakej miere čím je v rozpore okrem iného podľa niekoho s vieroukou katolíckej cirkvi, nehovoriac o súvislostiach s výrobou… Covid pasy s povinným očkovaním, alebo pokusom oň sú nespochybniteľnou formou náboženského prenasledovania v mojom vnímaní. Dá mne a mojej rodine však politický azyl Vatikán? Tu vám pustím na čo som natrafil, rozhovor odborníkov pre nás laikov, že očkujeme zastaralou vakcínou, zhodli sa dokonca odborníci…

Rišo: Možno zafilozofujem no popis reality sa stáva útokom na niekoho, lebo je pomaly zločin povedať, že kráľ je nahý. Súkromné sa stáva  verejne dostupným a stáva sa vlastne nechtiac verejným a súkromná debata je pranierovaná za niečo čo je vytrhnuté z kontextu osobných vzťahov medzi, ktorými prebehla. Keď dve osoby poznajú váhu svojich slov. Myslím si to napriek všetkému čo si o mne môžete myslieť. Len ma už začínajú oziabať prsty aj na nohách.

Igor: neodbáčaj od témy. Niektoré vysoké školy, ja to dobre viem, lebo som nejaké nedokončil, ktoré okrem diplomu a vyššieho úradníckeho platu a falošného pocitu intelektuálnej prevahy a autority sú akože o čom. Zoberú tam ľudí, ktorý len naplnia stavy a ich štúdium trvá zbytočne dlho, pri tom čo sa tam dozvieš by ti stačili dva roky a certifikát. A po vychodení pýtajú magistri peniaze za spravený diplom v lepšom prípade ich zoberú do rodinnej firmy a trápia sa tam s nimi ako bratranec s dcérou. Štát navyše znepríjemňuje život firmám zvyšovaním platov úradníkov, vyvíja tlak na infláciu a tým, že tých nadbytočných radšej neprepúšťa, lebo kto by chcel prísť o voličov. / Poriadne si odpije./ Hej hej držte odstupy.

Boris: Nás ako skoro robotnícku  triedu a živnostníkov u ktorých sa vzdelanie nepredpokladá len tak ľahko nezaplatia ako doktorov a iných štátnych zamestnancov ako hlavne úradníkov.

Robo:  mne vadí viac než pokusy za každú cenu motivovať, že sa robí propaganda a v niektorých krajinách chcú siahať na deti a očkovať ich proti vôli rodičov, ako by boli majetkom štátu, to je odňatie rodičovskej autority , rozvracanie rodín, nie iba vstup do práce podmienený očkovaním. Čítali ste túto výzvu , ukáže stránku na mobile: https://www.zsi.sk/vyzva-k-rodicom-neplnoletych-deti-v-suvislosti-s-ockovanim-proti-chorobe-covid-19/ Keď preženiem za chvíľu po deťoch budú chcieť, aby udávali, či rodičia konajú v súlade s režimom a sú zaočkovaný. Jedná sa tu o návrat centralizácie  s prvkami komunizmu a nacionálneho socializmu v novej podobe, len ten nástup nebude tak rýchly ako v roku 1948, keď sa proti tomu postavíme a nebudeme len mlčať a prizerať sa. Sľúbili sme si vydržať, tí čo sme to zažili.

Boris: Tie chudinky deti nemôžu športovať, dnes len vrcholový športovci, ale ako sa z tých detí stanú vrcholový športovci, keď pripustíme aby sa toto dialo roky, kvôli rizikovej skupine chorých, starých, obéznych, ktorej nie sú schopný poskytnúť pred nemocničnú liečbu a nám je zakázané žiť všetkým, len, aby sa čo najviac rúškovalo, testovalo a očkovalo a to navyše v mene jednej firmy, znie to apokalypticky, všetci budete mať znamenie, v istých dobách to boli čísla, ale môžeme toto pripustiť znova? Prečo sa nepíše o tom prečo sa majú očkovať všetci tým istým a už neaktuálnym, nie je to prinajmenšom divné? Veď to nie je dobré ani z geopolitického hľadiska, nielen zo zdravotného, keď nie sú známe ešte dlhodobé následky. Veď sú aj vakcíny na princípe oslabeného vírusu.

Robo: No povedzte mi, keď vás šli očkovať vypĺňali si dotazník ohľadne zdravotného stavu? Očkoval vás profesionál? Robili ste si test či nie ste pozitívny, či test na protilátky či ste to už náhodou nemali. Boli ste na preventívnej prehliadke v poslednej dobe, či aspoň v posledných rokoch?

Rišo: Prečo sa ma to pýtaš? Samozrejme nebol som testovaný ani som nevypĺňal dotazník ako to vieš?

Robo: Tipol som si.

Boris: Pozitívny človek ešte nie je chorý človek, ale zober si ako sa starajú o starých ľudí, keď sa nechcú očkovať prečo im nepripravia nejakú alternatívnu liečbu veď už sa vyrábajú na covid aj lieky. Prečo tu fanaticky presadzujú jedinú cestu, buď sa zaočkuješ, alebo budeš donútený môžu sa ľudia obávať a keď podáš prst vezmú ti celú ruku. Keď  niektorí starý ľudia neužívajú ani základné vitamíny ani v dostatočných množstvách, aby dohnali nízke hladiny ani poriadne nevedia o čo ide. Navyše chcú ,aby sme používali covid pasy, samozrejme v záujme verejného zdravia dostaneme obojok, aby každý mal mobil  ako v Číne a boli zaznamenávané jeho aktivity, kam ideš čo robíš, kto si, kde si, si očkovaný, si taký a taký, kontrolovať ťa bude môcť kontrolovať každý nímand a  neskôr, keď sa niektoré veci presadia, si myslím cesta späť bude už problém. Sú hnaný túžbou napodobovať, nemajú vlastný rozum. Ľudia už neprotestujú, všetka iniciatíva k protestom vychádza z politických strán, kde ľahko príde k dohodám.  No a tí čo sú v nemocnici čo im vlastne je? Sú to doteraz zdravý ľudia, čo strávia pár hodín denne na čerstvom vzduchu, nenosia rúšku po vonku, nie sú obézny, nie sú cukrovkári, nemajú žiadnu diagnózu bez ohľadu na vek, jedli vitamíny, jedli zdravo, športovali, posilovali?

Igor: Ja som myslel, že treťou dávkou, ale môžeme sa len dohadovať. Protilátky  z krvi ti už neuznajú ako doklad o prekonaní, keď to zase nezmenili, to by som sa ale divil. Aj keď PCR test sa môže pomýliť, keď spravia veľa cyklov a aj tak ti neurčí presné štádium choroby, či si na začiatku a či na konci, pokiaľ som zaznamenal.

Rišo: Ja som sa celkom zabavil, keď som počul, že majú robiť lockdown kvôli narastajúcemu počtu nakazených, čiže vlastne pozitívnych, ale pri tom ich vôbec nezaujíma, či niekomu niečo vôbec je, čiže logickejšie by najprv bolo zisťovať či niekomu z nich niečo vôbec je, lebo keby bolo 90 percent z nich skoro bez príznakov, tak by nebol až taký dôvod báť sa, že sa zaplnia rýchlo nemocnice. A keď už je niekto chorý tak je podstatné aký má vek a čo má za pridružené ochorenia, napríklad obezitu. Robia vôbec tieto prieskumy?

Robo: Nechápeš, že sa boja. Potrebujú sa tváriť, že niečo robia. V najhoršom prípade  sa vždy oplatí povedať, že za nárast prípadov môžu zaočkovaný. No mne nikto nevolal a keď som volal obvodnej tak povedala, že mám zostať doma a keď sa budem cítiť horšie nech idem do nemocnice.

Igor: A ja som myslel, že si bol  vtedy na dovolenke.

Robo: Pozri ja ani nemám problém vo všeobecnosti s očkovaním ako by sa niekomu mohlo zdať. Dúfam, že si ma nikto nenahráva. Určite budem pokladaný za konšpirátora, ale môj osobný názor je, že politici, či už vedome, alebo nevedome sa nás snažia dotlačiť do situácie, keď už to nejde ináč narýchlo zbúchaným zákonom, aby sme sa podvolili v jednej veci a budú pokračovať a ich hlavný spojenec je strach a keď sa podvolíme vo veci očkovania na koronu jednou vakcínou, ktorá je štruktúrovaná tak, aby bola čo najčastejšie nutná na podávanie, lebo je vytváraná hlavne na časti, ktorými sa dostáva ten vírus do bunky spike proteíny, v ktorých aj najčastejšie mutuje, keď sa nemýlim. Rád by som bol keby tu niekto z vás bol odborník a opravil ma. A keď nás prinútia tu, tak to bude pokračovať ďalej. Najprv presadia očkovanie dôchodcov, najprv úplatkami z daní  čo samozrejme nebude fungovať a potom zákonom, ale to im nebude stačiť, málo sa zaočkuje a „oni chcú chrániť ich životy“ aj keď sa im o to nik neprosil, ale ani zďaleka ich nezaujíma, že to sú v prvom rade naše vlastné životy a sloboda spočíva v riziku rozhodnutia, ale oni tu chcú  mať psíkov na vodítku, ktoré spravia čo im prikážu aj keď to nebude v súlade so zákonom a potom  zdravotné pasy, aby vedeli kde si bol cez tvoj kód a budú ti chcieť určovať čo zješ a koľko vypiješ a preto je tak pre nich dôležité zničiť hotovosť, aby nás mohli kontrolovať a nastaviť ti kartu čo si smieš kúpiť. Ja som ešte zažil komunizmus. Bude z toho nakoniec aj klimatický pas, veď už teraz sa volá Green pass, no a budeš trestaný za emisie čo robíš nad určené kvóty, vypnú ti prúd na pár dní, alebo ti zrušia letenky. Straším snáď ma nemôže nik brať vážne, lebo veď ani minulé výnosy nie sú zárukou budúcich. / Ide k okienku, zazvoní a ukáže čašníčke, že  ešte štyri pivá a panákov tiež./

Igor: Už drž klapačku. Myslím, že tu vládnu ľudia, ktorým je ukradnutá naša suverenita ulakomili sa na peniaze s ktorými nevedia čo rozumné robiť, podliezajú zahraničným elitám,  niektorý sú, skôr sa vydávajú za konzervatívcov, skôr lebo sú veriaci a ani tým si nie sú istý, ale je otázka, či sa im to dá veriť a či ich viera nie je plytká a vlažná ako ich uvažovanie. Celé covid pasy stoja len na tom, že sa ľudia nechcú vzdať mobilných telefónov až budú aj tie povinné, lebo povinne musíš byť ochotný prijať sms. Z covid pasov sa stanú súčasne green pasy a budú chcieť vedieť a vidieť koľko míňaš na energie, koľko mäsa si kúpil a už dnes môže o tebe vedieť hoc čo o tvojom zdraví hocijaký sbskár, či predavačka čo si myslí, že má nárok vedieť kto si a či si očkovaný, alebo si prekonal Covid.

Rišo: No, budú sledovať či sponzoruješ nejakého návštevníka, ktorého sem nanútia  a už ho odtiaľto nedostaneš. Chcú zničiť našu kultúru, lebo náš najvyšší pán je ten na nebesiach a tradície našich predkov,  ktorým sa podarilo vzoprieť nevoľníctvu. Chcú siahnuť na naše deti , pred ktorými rúškami ponižujú a robia nečitateľných ich učiteľov, aby k ničomu nemali úctu a dali ich  zaočkovať ich nedostatočne overenou vakcínou, lebo staré pravidlá už zrazu neplatia, proti našej vôli, lebo tie sa môžu zaočkovať do konca života ešte stovky krát. Synovia disidentov sa pri všetkej absurdite toho stávajú štváčmi a spoluhráčmi celej tej mašinérie a javia sa byť stratenými neomarxistami.

Boris: Vysvetli mi z geopolitického hľadiska prečo sa neočkuje európskou vakcínou, alebo len jednou americkou vakcínou a prečo neexistuje iná cesta ako vakcína, keď už existujú lieky?

Rišo: Propaganda, nič iné ma nenapadá. Ale o čo im ide? Ja som už podľahol.

Robo: Rúšky  sú aj preto, aby sa ľudia nepoznali, nerozprávali medzi sebou, tak mi to pripadá, majú všetkých izolovať, aby v sebe niesli len názor, ktorý dostanú z médií. Tomu sa hovorí atomizácia spoločnosti v praxi, jedinec vytrhnutý z komunity. Veď je to Kant, kto hovorí, že rozum sa prejavuje v spoločenstve.  Oni by mali slúžiť nám občanom, prípadne ovčanom, nie my slúžiť politikom. Ale teraz ako prejaviť rozum, prísť k rozumu, pravde, keď sú rozvracané spoločenstvá?

Rišo: Hlavne tu opozícia funguje na princípe: ak sú mierne opatrenia, chceme prísnejšie opatrenia, ak sú prísne opatrenia, chceme mierne opatrenia atď. Hlavne sa opičia po zahraničí. Čiže za nás sa bojuje, protestuje za hranicami …

Igor: už som fakt zaočkovaný chalani od mňa nič nedostanete. Veď očkovanie je jediná cesta došla mi smska, to vôbec nie je propaganda.

Boris: veď to sa už tiež vo svete od politikov ozýva, že buď sa zaočkuješ, alebo zomrieš, dali nám čas do jari.

Robo: dali, ale už idú po deťoch podmieňujú očkovaním návštevu školy, keď sa tam objaví niekto pozitívny tak ti tam deti potom môžu chodiť, ale zatajujú, že už a vie podľa vedeckých výskumov, alebo aj z môjho okolia, že aj zaočkovaný to môžu dostať a aj prenášať nepochybne keď kýchajú ako velí zdravý rozum.

Igor: tie respirátory budeme nosiť večne, aby sa nám nedokysličoval mozog, ale najhoršie je, že to chcú po deťoch, čo sa musia ešte učiť.

Veronika/ im vydá cez okienko pivo a panáky/: chlapi ako vás tu len chvíľku počúvam, nielenže mrzne, ale sa mi zdá, že vás platí nejaká očkovacia, testovacia, či rúšková čoby, keď je vám tak teplo.

Boris: Ľudia ako my sa nikdy nevzdávajú.

Rišo: len som zvedavý čo budete robiť ak budú chcieť zelené pasy priviesť znova k životu?


 [KD1]

2. o čo tu ide?

11.11.2021

„ Všetkých mužov dejín nechám ďaleko za sebou. Nech som najväčší, aj keď celý nemecký národ pri tom skape.“ Adolf Hitler Theovi Morellovi svojmu osobnému lekárovi , z knihy Totálne opojenie, Norman Ohler, /Ikar 2016,/ „ Smíme doufat v revoluce, jejichž cíle jsou realistické, ale nikoliv v utopie. Smíme doufat v lidskou slušnost, ale naše [...]

Dialóg Krčma I.

23.09.2021

/ Stretnutie ukecaných deozlátov./ „Totalita následuje vždy, kdykoliv se soustavně sleduje cíl světa bez konfliktú nebo moci.“ John Gray, Al Kajda, a co to znamená být moderní. /Mladá fronta 2005, prekl. Milena Turner/ „Neviem, čo sa to na svete stalo! Začínajú teraz umierať takí ľudia, ktorí predtým nikdy neumierali.“ Julian Tuwim , /prekl. Vojtech Mihálik / [...]

O čo tu ide?

19.09.2021

Nekrič hop, ani keď preskočíš. Najprv sa pozri, do čoho si skočil. Julian Tuwim „Sprísňovanie trestov je len márnym pokusom obmezených hláv terorom si vynútiť úctu k zákonom.“ Jean Jacques Rousseau Už sme zistili, že nestačí, že človek dovolenkuje na Slovensku, ale už bez testu očkovania, či oficiálneho prekonania, nemôže ani pomaly dovolenkovať. Poznám [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 17317x
Priemerná čítanosť článkov: 4329x

Autor blogu

Kategórie