Založ si blog

O čo tu ide?

Nekrič hop, ani keď preskočíš. Najprv sa pozri, do čoho si skočil.

Julian Tuwim

„Sprísňovanie trestov je len márnym pokusom obmezených hláv terorom si vynútiť úctu k zákonom.“

Jean Jacques Rousseau

Už sme zistili, že nestačí, že človek dovolenkuje na Slovensku, ale už bez testu očkovania, či oficiálneho prekonania, nemôže ani pomaly dovolenkovať. Poznám ľudí niekdajších antivaxerov, ktorý nedali deťom základné očkovania a dnes sú ich deti zaočkované aj oni, ale len na, teda proti Covid 19, /ale čo taký tetanus?/ tak je napodiv celá predstava nejakých antivaxerov, keď väčšina z nich verím tomu deti očkovať na tie základné overené očkovania zaočkovať dala/ a som presvedčený, že nie sú jediný tohto razenia u nás ani na svete. Zrazu aká úspešná reklama a šírenie strachu, alebo len túžba po dovolenke. Opatrenia sa každý týždeň menili , aby stále viac a viac znevýhodňovali nezaočkovaných, že bola problematická registrácia. Pokiaľ niekomu opatrenia tohto typu, nepripomínajú obmedzenia, ktorý robili časti obyvateľstva za Slovenského štátu, či Nacionálne socialistického Nemecka, či Tretej ríše, určite im pripomínajú chaos, ale to už je vecou neustálych zmien výkladov a protirečení to sprevádzajúcich.. a niektoré nenadobudli ešte podobu zákonov… Pre pochybnosti o mojom tvrdení viď. Židovský Kódex  198/1941 Sl.z. Nariadenie zo dňa 9. septembra 1941 o právnom postavení Židov.:

www.upn.gov.sk/sk/9-september-1941-%E2%80%93-vydanie-tzv-zidovskeho-kodexu-nariadenia-c-1981941-slov-z-o-pravnom-postaveni-zidov/

www.upn.gov.sk/data/pdf/vlada_198-1941.pdf

https://www.upn.gov.sk/sk/9-september-1941-%E2%80%93-vydanie-tzv-zidovskeho-kodexu-nariadenia-c-1981941-slov-z-o-pravnom-postaveni-zidov/
https://www.upn.gov.sk/data/pdf/vlada_198-1941.pdf

Pridávam výňatky:

§ 54. (1) Spôsob cestovania Židov na štátnych železniciach, ako aj iných verejných hromadných dopravných prostriedkoch upraví minister dopravy a verejných prác vyhláškou v Úradných novinách. (2) Minister vnútra sa splnomocňuje zaviesť pre Židov iné obmedzenia ohľadom.

Obmedzenia ohľadom vzdelania. § 38. (1) Židia sa vylučujú z akéhokoľvek štúdia na všetkých školách a učebných ústavoch okrem škôl ľudových a okrem kurzov osobitne pre nich zriadených.

Čo sa týka súvislosti s povinnými Covid pasmi,  povinného testovania a prípadného povinného očkovania a prístupom známym nám už z Francúzska:

§ 46. (1) Povolenie zamestnávať Žida udelí sa len určitej osobe (zamestnávateľovi), pre určité zamestnanie alebo určitý podnik (závod), pre určitého Žida (zamestnanca), na určitý čas, a možno ho viazať podmienkami tak pre zamestnávateľa ako aj pre zamestnanca.

§ 25. Štátne bezpečnostné orgány môžu kedykoľvek previesť u Židov osobnú prehliadku, a to aj bez písomného príkazu úradu alebo súdu.

§ 38. (1) Príslušníci izraelitského (židovského) vyznania a židovské náboženské obce môžu svoje kultové úkony vykonávať len v budovách, z vonkajšieho vzhľadu ktorých nie je zjavné, že ide o budovy, určené pre náboženské úkony.

 Na to boli veriaci zdá sa aj v dnešnej dobe skutočne  priebežne odkázaný. Čiže dnes u nezaočkovaných náboženské úkony budú prebiehať z povahy veci napriek sľubom  asi doma možno pri rádiu, či tiež na radšej neznámom neoznačenom mieste pokiaľ sa účastníci odmietajú testovať, prekonať Covid s potvrdením, alebo sa dať zaočkovať, keďže protilátky sa pri istých úrovniach neberú vôbec v úvahu. Ale teraz už poslanci na znak spolupatričnosti nechodia do parlamentu so žltou hviezdou, čo hovorí o ich schopnosti, či neochote  vnímať historické analógie. Náboženská viera a návšteva pápeža je zneužívaná pre donútenie k zaočkovaniu podmienečne používanou vakcínou. Holocaust či presnejšie Šoa sa neudiala cez noc, ale postupne.

www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/311585

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/311585

A opäť si pripomeňme Židovský kódex v súvislosti napr. so snahami aj EÚ odzbrojiť obyvateľstvo:

§ 51. Židia nemôžu nadobudnúť oprávnenie držať alebo nosiť zbrane.

 Protestujúci sú dnes s obľubou už označovaný aj ako dezoláti, / trochu to pripomína aj slovo demolovať/ pôvodne malo slovo význam: opilec, bezdomovec, niekto spustnutý.

www.webslovnik.zoznam.sk/slovnik-cudzich-slov/?s=dezol%C3%A1t

https://webslovnik.zoznam.sk/slovnik-cudzich-slov/?s=dezol%C3%A1t

Nedivil, by som sa keby mnohí čo si slovo dezolát obľúbili používať, lebo ho pochytili na internete, či od známych ani nevedeli čo znamená, či si len domysleli, že vlastne ten kto protestuje voči vláde kvôli tlačeniu do očkovania, ale nie obyčajný človek, lebo tí sú skoro všetci, či boli by radšej všetci v parlamente, ani to nie je niekto kto si želá slušné Slovensko, asi zásadnejšie je, aby bolo slobodné. Spomeňme ako pán Šeliga, ktorý si želal slušné Slovensko sa pri protestoch  za Slušné Slovensko vyjadril napr.: „..je dôležité, aby občianska spoločnosť bola neustále aktívna.“ Protestovanie je aktivitou časti občianskej spoločnosti ak sa nemýlim, vyjadrením názoru. Ďalej pán Šeliga veril, že príde čo najviac ľudí, aby spoločne ukázali, že sa nevzdávajú.: 

www.dennikn.sk/1590450/v-piatok-budu-protesty-za-slusne-slovensko-v-12-mestach-prvykrat-budu-bez-seligu/

https://dennikn.sk/1590450/v-piatok-budu-protesty-za-slusne-slovensko-v-12-mestach-prvykrat-budu-bez-seligu/

Dnes už je zrazu situácia iná, protestovanie ako vyjadrovanie názoru, podozrení, nedôvery, reakcia na aktuálne skutočnosti akou je napríklad ponižujúca propaganda a nátlak, ktorého súčasťou je aj lotéria za cieľom naočkovania sa, zákon, ktorý nás vydáva na pospas ÚVZ, či komu…? /Švédsko epidémiu riadilo odporúčaniami, nie na rýchlo schvaľovanými zákonmi./ To sa niektorým už zrazu nezdá byť dôvod , aby bola občianska spoločnosť aktívna, alebo je to tak, že za občana je pokladaný len ten, kto protestuje, keď nám to vyhovuje a zastáva naše názory, inak keď protestuje za iné než naše presvedčenie už občan nie je, lebo napríklad nie je zaočkovaný?  Je niekým kto zavadzá či zavádza? Podľa ministra Gröhlinga aktuálne údaje ukazujú, že na Slovensku je viac ako 10 okresov, v ktorých nárast počtu prípadov ukazuje, že školy v nich by mohli byť zatvorené už na konci septembra. ..Na druhej strane ale máme okresy, ktoré majú veľmi nízku zaočkovanosť a tam je výrazný predpoklad, že vzniknú ohniská nákazy na jednotlivých školách,“ povedal Gröhling. 

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/596782-rezort-skolstva-startuje-kampan-na-podporu-ockovania-proti-ochoreniu-covid-19/

Takže už nie v mestách a okresoch vzniknú ohniská nákazy, ale už priamo v školách sa dozvedáme a možno čo chvíľa budeme strašený, že sa ohniská nákazy presunú priamo do rodín. Len ako pred vstupom na územie rodiny niekoho donútiť sa testovať?

www.echo24.cz/a/Syk9W/plosne-testovani-ve-skolach-ted-pokracovat-nebude-na-podzim-se-vsak-muze-vratit

https://echo24.cz/a/Syk9W/plosne-testovani-ve-skolach-ted-pokracovat-nebude-na-podzim-se-vsak-muze-vratit

 Dá  sa z toho vyvodiť, že očakáva, že by sme mali dať zaočkovať seba a svoje deti, alebo , že by dokonca chcel, za prípadné negatívne následky prevziať niekto zodpovednosť ako to chcú schváliť o Švédsku. Taja nám aké zdravotné problémy majú nakazený, či teda lepšie povedané pozitívne otestovaný na Covid 19, či je vôbec niekto z nich chorý, ale čakajú, že im budeme veriť, že aj táto mutácia je obzvlášť nebezpečná. /Pridali do štatistík ľudí, ktorý sa dostali do nemocníc, ale my nevieme či sa tam len nevrátili, nezmenili oddelenie./ Nie je takýto prístup dôvodom na protestovanie? Nebudem sa príliš zamýšľať prečo rastú čísla na miestach kde je najmenej zaočkovaných, alebo kde sa s výnimkou Bratislavy najviac protestovalo. Prečo, keď sa posledné mesiace čakala taká hrozná epidemiologická situácia, nezrušila návšteva Pápeža, s obľúbeným komentárom komentátorov…, že ide predsa o životy ľudí. Viera získala prekvapivo prednosť. Že by už niekto poznal výsledky sčítania ľudu?

 Protestujúci sú stotožňovaný s fašistami, ľuďmi, ktorý bránia v pohybe občanom mesta./ Slovo fašizmus je odvodené od slova fasces teda zväzok. Ešte pred Svätoplukom v starovekom Ríme napr. vedeli, že prúty, ktoré sa držia po kope sa ťažšie zlomia. https://sk.wikipedia.org/wiki/Fasces_cum_securibus  Slovo fašizmus je používané prevažne ako náhrada/ alebo býva stotožňované s totalitným režimom v predvojnovom a vojnovom Nemecku/ pojmu nacionálny socializmus, ktorý nás komunisti naučili skracovať na verziu nacizmus, či zamieňať, to je úspech komunistickej či socialistickej propagandy u nás, dokonca v povojnovom Československu nastupovala do volieb v Čechách Nacionálno-socialistická strana, záhadne to nevadilo. Za pár rokov sa zistilo, potvrdilo prečo. http://www.muzeumsnp.sk/historia/slovensko-v-povojnovom-ceskoslovensku-1945-1948// Vyjadrenie odporu voči vláde a jej opatreniam a plánovaným opatreniam, odpor voči koalícii, schváleným zákonom, zmätku. Je to niečím nevhodným, lebo to by sa dostali k moci tí predtým a kvôli tým aký boli sa tam dostali tí čo sú tam teraz a možno, aby nás potrestali, že nielenže sme neboli spokojný s tými, čo tam boli pred tým, ale že sme ich vôbec pustili k moci.

www.nature.com/articles/d41586-021-02187-1

https://www.nature.com/articles/d41586-021-02187-1

 Všimnite si  isté analógie s minulosťou: dnes sú namiesto Židov pôvodcom chorôb/ choroby/ pozitivity označovaný nezaočkovaný,/nepreočkovaný/ neotestovaný, slovníkom totalitného režimu: otrávili by ríšu a chcú nakaziť zdravý sociálny organizmus. Hitler odmietal kompromisy, lebo ten by bol jedom pre jeho veriacich. Ten jed spočíval v jazyku ten najprv dehumanizoval. Zaviedli sa potvrdenia o árijskom pôvode. Vtedy Židia a drogy, dnes Neočkovaný a vírus splynuli do infektologickej jednotky dnes ohrozujúcej Slovensko a EÚ vtedy Nacionálne socialistické Nemecko./ Táto aj predchádzajúca časť komentáru v tomto odseku vychádza z textu:  Str. 31- 35. Totálne opojenie, Norman Ohler, Ikar 2016, prekl. Helena Galanová/ Zákaz manželstva drogovo závislým z roku 1935 mal zabrániť „infikovaniu partnera…“… V evidenčných kartách označovali aj závislých ľudí na základe posudku znamienkom mínus, smrteľná injekcia, splynovanie, znamienko plus bol odklad. Závislý mohli byť  väznený… Dnes nie tak protidrogová ako aktuálne očkovacia politika slúži na účel vyčlenenia a potlačenia , ale nie menšín a okrajových skupín ako vtedy, ale značnej časti obyvateľstva Slovenska a možno aj to nás chráni pred tým , že nechcú príliš zatiaľ pritvrdiť. “Celé desaťročia bol náš národ oslovovaný z marxisticko-židovskej stránky: ,Tvoje telo patrí tebe.´ Tým sa rozumelo, že na spoločenských posedeniach…možno skonzumovať ľubovoľné množstvo alkoholu aj na úkor vlastného zdravia. Proti tomuto marxisticko-židovskému  stanovisku stojí nezlučiteľné germánsko-nemecké, že my sme nositelia večného dedičstva predkov a na základe toho naše telo patrí rodine a národu.“Gunther Hecht,  Alkohol und Rassen politik, Berlin -Dahlem, 1939 /Tamtiež :Str. 31- 35. Totálne opojenie, Norman Ohler, Ikar 2016, prekl. Helena Galanová//Len na okraj spomeniem, že aj Marx, aby nebol idealizovaný, čo by sa mohlo zdať z vyššej citácie chcel s Engelsom ako uvádzajú v komunistickom manifeste:  Vyvlastnění pozemkového majetku a použití pozemkové renty na výdaje státu. Silně progresívní daň. Zrušení dědického práva. Konfiskace majetku všech emigrantů a rebelů. /A iné. Vyvlastnenie rebelov a iné, by sa určite niekomu páčilo aj dnes. / Za ďaľšie keby si chcel niekto idealizovať Nacionálny socializmus, tak nebol ako by sa z vyššie uvedenej citácie mohlo zdať naklonený rodineu detí sa predpokladalo, že budú majetkom štátu a v čo najväčšej miere  a najskoršom veku prevezme ich výchovu od rodičov ako sa Hitler vyjadroval vo svojej nebezpečnej knihe.

V súvislosti s covid pasmi, pokiaľ chce propaganda hovoriť v súvislosti s nimi, ako o získaní slobody tak ich treba dať do súvislosti aj s  analógiami z dôb komunizmu a nacionálneho socializmu, kedy sa niečo na tento spôsob tiež používalo a len by nás to malo držať pred nimi na pozore. V komunistickom Sovietskom zväze sa používali v 20 a 30-tych rokoch na vaše vylúčenie z mesta kam ste sa síce prisťahovali a našli si prácu, ale nemali ste potrebný pas. / Viď. napr. Šeptem, Orlando Figes/  Mimochodom v Dánsku v dnešnej dobe covid pasy aj  covid opatrenia už zrušili.  U nás sa ešte testuje a nezaočkovaný prichádzajúci z dovolenky musia, tí zaočkovaný, len keď ich to napadne. Niekedy je zaujímavé a primerané čítať si články zo zahraničia, ale mne sa zdá, že ľudia na Slovensku napriek jazykovým znalostiam vôbec túto činnosť nerobia a sú vydaný na pospas zdrojom len primárne v slovenskom jazyku. Napríklad mohli ste v dnes už dávnejšej dobe natrafiť na to, že vo  Francúzsku súd odmietol 10 dňovú karanténu pre nakazených deltou, keď sa na tom niečo zase nezmenilo, prípadne ako sú na tom s Covidom .19 jelene.

www.nypost.com/2021/08/04/covid-antibodies-in-up-to-40-of-us-deer-population/

https://nypost.com/2021/08/04/covid-antibodies-in-up-to-40-of-us-deer-population/

Mestský štát v rámci Európy, kde boli kvôli nevhodnému očkovaniu skoro v zajatí:

Európska únia svojim snažením o centralizáciu pripomína obdobie Osmanskej ríše, keď podľa vzoru francúzskej republiky menšie správne jednotky:  „…Millety museli postupně přijmout nové stanovy… na jejichž základě byli jejich nejvyšší duchovní představitelé zbaveni svých dosavadních kompetencí  v záležitostech kulturních, správních a soudních a mohli se zabývat pouze záležitostmi cirkevními – nikoliv pouze samy, ale za spoluúčasti laických osob a pod kontrolou osmanských úřadú…“ /str. 208 Dějiny Státú /Albánie, Lidové noviny /. V tom dnes vidieť podobnosť, kedy sa snaží rozhodovať Európska komisia o obdobných veciach, ktoré sú zatiaľ ešte v kompetenciách národných štátov. Osmanská ríša spela k postupnému rozpadu a povzbudeniu ducha nacionalizmu a patriotismu v odpore k vyššie spomínaným opatreniam a rušeniu decentralizácie.

„Využitím nových technológií odposlouchávaní či rozpoznání obličejových rysú získavají moderní liberální státy netušené možnosti dozoru nad obyvatelstvem uvnitř svých hranic. Ve snaze sledovat potenciální teroristy ve svém středu, podrobují veškeré obyvatelstvo vysokému stupni monitorování. Za individualismus se platí ztrátou soukromí.“ Str.90 John Gray, Al Kajda, kap. Proměny války /Mladá fronta 2005/ Pripusťme si, že demokracia napriek jej kultu sa tiež môže stáť diktatúrou. Pripomenme, že to nie nič neobvyklé, Hitler s NSDAP vyhral demokratické voľby, robil referendá.

„ Bratříčku zavírej vrátka..“ Pomaly so všetkou ľútosťou a pri spomienke na minulosť,  by sme mali tiež začať zatvárať vrátka, lebo budeme tí posledný, čo nemusí byť vôbec sranda. Keby sa k tomuto naši vládcovia odhodlali, tak im nemáme čo vyčítať, aj keď rizikový úsek hraníc je krátky. Dať domácemu obyvateľstvu pokoj s covid pasmi, ale ho chrániť pred nebezpečenstvom zo zahraničia. Čiže platiť ľudom za to, že absolvujú napríklad aspoň  pár týždňovú vojenskú službu, či vzhľadom na dĺžku skôr výcvik namiesto, aby v mladom veku sedeli na podpore a nie za to, že sa zaočkujú. Podporovať ľudí v robení kurzoch sebeobrany, robení si zbrojných pasov, aby obyvateľstvo bolo schopné ako vo Švajčiarsku sa brániť.

Prečo dnes u nás kde sa toľko volá po vzdelaní, nevolajú na Slovensko ľudí, častokrát Kapacity zo zahraničia, ktorý sú kvôli neomarxistickým ideológiám ako gender, woke, kritickej rasovej teórii atď. vyhadzovaný z univerzít, alebo im je neúmerne znepríjemňovaný život. U nás by zatiaľ mohli slobodne prednášať, nezaplatili by sme ich viac, peniaze ale koniec koncov nie sú všetko, ale prečo ich neoslovovať, keď tu môžu zažiť to čo tam už nie, slobodu a úctu. Za pokus predsa nič nedáme a hlavne môžeme nakoniec zvýšiť záujem o naše univerzity.

www.ceskapozice.lidovky.cz/tema/progresiviste-na-zapadnich-univerzitach-potlacuji-jine-nazory.A190808_015340_pozice-tema_lube

www.echo24.cz/a/SEJC6/americky-profesor-musel-odejit-z-univerzity-kvuli-svym-prispevkum-na-twitteru-nyni-byl-nalezen-mrtvy

https://echo24.cz/a/SEJC6/americky-profesor-musel-odejit-z-univerzity-kvuli-svym-prispevkum-na-twitteru-nyni-byl-nalezen-mrtvy
https://ceskapozice.lidovky.cz/tema/progresiviste-na-zapadnich-univerzitach-potlacuji-jine-nazory.A190808_015340_pozice-tema_lube
https://echo24.cz/a/SEJC6/americky-profesor-musel-odejit-z-univerzity-kvuli-svym-prispevkum-na-twitteru-nyni-byl-nalezen-mrtvy

Nehovoriac o tom, že naši študenti  so zahraničnými profesormi zužitkujú a rozvinú svoje jazykové znalosti. Nacionálne socialistické Nemecko si vyštvalo svojou ideológiou, niektorých vzdelancov a vedecké špičky pre ich náboženskú príslušnosť ľudí, ktorý výrazne prispeli k úrovni vzdelanosti, dokonca sa podieľali na vývoji nie práve obľúbenej atómovú bombu, ale dnes už vieme, že napriek jej existencii, môžu vojny trvať dlho aj keď skôr v menšom.

Ale zacitujem v českom preklade už len na záver Ditricha Bonhoeffera, ktorý, keď písal tento text v omnoho horšej situácii, keď sa zdalo byť už všetko rozhodnuté: “ Moc předivná nás tiše obestíra a proto čekám příští uklidněn. Búh je dnes s námi, svědčí naše víra a bude s námi každý nový den.“

Dialóg pred krčmou

13.04.2022

Dialóg 2. / Dialóg z nedávnej dávnej minulosti. Dialóg skupinky delozlátov a konšpirátorov a ich už možno zaočkovaných kamarátov. / „Páni vzdelanci nepochybia (…) nepochybia, keď budú moje myšlienky považovať za úplne smiešne, alebo urobia ešte lepšie, keď sa ich rozhodnú ignorovať. Viete prečo? Lebo hovoria, že nie som človek z odboru.“ Johann [...]

2. o čo tu ide?

11.11.2021

„ Všetkých mužov dejín nechám ďaleko za sebou. Nech som najväčší, aj keď celý nemecký národ pri tom skape.“ Adolf Hitler Theovi Morellovi svojmu osobnému lekárovi , z knihy Totálne opojenie, Norman Ohler, /Ikar 2016,/ „ Smíme doufat v revoluce, jejichž cíle jsou realistické, ale nikoliv v utopie. Smíme doufat v lidskou slušnost, ale naše [...]

Dialóg Krčma I.

23.09.2021

/ Stretnutie ukecaných deozlátov./ „Totalita následuje vždy, kdykoliv se soustavně sleduje cíl světa bez konfliktú nebo moci.“ John Gray, Al Kajda, a co to znamená být moderní. /Mladá fronta 2005, prekl. Milena Turner/ „Neviem, čo sa to na svete stalo! Začínajú teraz umierať takí ľudia, ktorí predtým nikdy neumierali.“ Julian Tuwim , /prekl. Vojtech Mihálik / [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 17133x
Priemerná čítanosť článkov: 4283x

Autor blogu

Kategórie